Når et af dine familiemedlemmer dør, skal boet gøres op, og arven fordeles.

Der er mange ting, der skal tages stilling til i en sådan situation. Både praktiske forhold efter dødsfaldet og meget papirarbejde i forbindelse med selve opgørelsen af dødsboet.

Vi giver dig kvalificeret juridisk rådgiving hele vejen gennem bobehandlingen, så du er sikker på, at boet håndteres bedst muligt.

Vi sikrer dig en hurtig og effektiv afvikling af boet med opgørelse af arven.

Vi behandler alle typer af dødsboer.

Et bo kan skiftes som privat skifte, hvis boet er solvent, dvs. hvis værdierne overstiger gælden, og alle arvinger er enige herom.  

Hvis der er risiko for, at afdødes gæld er større end afdødes værdier, kan det være hensigtsmæssigt, at boet behandles af en autoriseret bobestyrer. Det kan f.eks. være tilfældet, når afdøde efterlader sig en ejendom med en forventet lille friværdi.

Hvis boet behandles af en bobestyrer, undgår du at hæfte for afdødes gæld. 

Hvis der opstår uenighed mellem arvingerne, kan det blive nødvendigt, at boet behandles af en autoriseret bobestyrer.

En autoriseret bobestyrer er en advokat, som justitsministeren har antaget til at behandle dødsboer, som ikke skiftes privat.

Du er velkommen til uforpligtende at ringe til os for et godt råd. Vi tilbyder også et gratis indledende møde, hvor vi i fællesskab gennemgår muligheder for dig og giver dig et råd om netop din situation.

Vi kan give dig et prisoverslag over vores assistance.

Advokat Nina Hygum er autoriseret bobestyrer ved Retten i Viborg.